Tigrar, klotter och en god middag

Dagen idag har vi tillbringat med vännen L och hennes familj. Vi började med ett besök på polismuseet, som inte var så mycket att hänga i julgranen ärligt talat. Gamla foton och gamla uniformer och sånt. Samt en vakt som började med att be oss vara tysta. Trevligt värre! Vad är grejen? Varför ska man vara så himla tyst på museer i det här landet? Vi var nästan ensamma på museet och jag tror verkligen inte vi störde någon. Inte hade vi hunnit göra det när han sade åt oss i alla fall.

Hur som helst, det mest spännande var ett uppstoppat tigerhuvud och upplysningen att tigrar påträffats i New Territories så sent som 1915. Det hade jag ingen aning om. Jag är ganska glad att jag slipper vara orolig för att träffa tigrar när vi vandrar i skogarna där, samtidigt som det förstås är förskräckligt sorgligt att tigern är en utrotningshotad art.

Vi gick hem till L i midlevels från muséet, vilket tog lite längre tid än vi trodde. Barnen klagade lite på alla branta upp- och nerförsbackar, men promenadvädret var fint och utsikten tjusig på sina håll. Vi hade alla förtjänat en bit av den färska sockerkaka som väntade i deras lägenhet.

2013 033

På promenaden hittade vi en bambudunge full med inskriptioner. Jag visade bilderna för maken som säger att det är klassiska 7-teckendikter, men han vet inte om de är nyskrivna eller gamla klassiker. En annan nivå än ”Kilroy was here” hur som helst…

Hemma hos L byggde barnen lego, och sedan badade vi alla i deras pool. Härligt! Tog en taxi till American Peking restaurant i Wan Chai, där vi mötte F och åt en mycket god middag. Bäst var gongbaokycklingen och den fiskkryddade auberginen. Maten är i Pekingstil. Namnet kommer av att lokalen varit amerikanska soldaters matsal, troligen under Vietnamkriget, då de kom till Hongkong för att vila upp sig. Bra lördag!

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.