Packbestyr

Känner mig lite tungsint. Inte för att det känns särskilt vemodigt att lämna Hongkong om två dagar. Jag känner mig faktiskt ganska färdig med det här äventyret. Jag är nöjd med allt vi har sett och upplevt.

Men man blir lätt lite tungsint av såna här stora packningsprocesser. Tre stora väskor har jag i stort sett fyllt nu. Jag har provvägt på grannarnas inlånade badrumsvåg. När jag läste Air Chinas bagageregler höll jag på att ge upp, för det stod 20 kg per väska. Men sen insåg jag att det gällde inrikesflyg, och att 23 kg gäller för vår resa. Vi verkar klara den gränsen precis. Fast allt gick inte ner, så nu måste jag ut och handla en kabinväska, så att jag kan pula ner de sista kläderna där.

Jag har dessutom packat en 20 kg-kartong med lego, böcker och tidningar som posten fraktar hem åt oss för ungefär 450 svenska kronor. Jag tror det skulle kosta betydligt mer att skicka kartongen i andra riktningen.

En IKEA-kasse med saker, och några extrastolar, ska vi bära ner till  Frälsningsarméns second-hand-affär något kvarter bort. Det är inte inne med second hand i Hongkong; nytt och fräscht ska det vara, men jag är glad att jag har hittat ett ställe. Det känns inte bra att slänga fullt funktionella saker.

Jag kan föreställa mig att lägenheten blir lätt ödslig då jag, pojkarna och alla våra saker försvinner härifrån. Avundas inte mannen som ska stanna kvar här i värmen och fukten ända tills i början av augusti. Men det kanske går bra att fokusera på arbete, när vi inte bidrar med distraktioner.

Vi fick ett trevligt avbrott i packbestyren igår kväll då vår granne och vän T bjöd på avskedsmiddag på Festive China. Han åker snart också hem till Sverige ett par veckor, men kommer tillbaka sen.

I eftermiddag har pojkarna hip-hop för sista gången och därefter åker vi hem till L för ett förskottskalas för hennes båda pojkar. Bad i poolen och middag ska det bli. Imorgon vet jag inte vad vi hittar på. Det mesta lär vara färdigpackat vid det laget, och vi kan ju inte bara sitta och stirra in i väggen hela dagen. Kanske det blir lunch på en annan favoritrestaurang, för att äta ”myrorna-klättrar-uppför-trädet” en sista gång, och ett sista simtur i vår pool. Bra att vi rör på oss så att vi kan somna gott på kvällen. På onsdag morgon går vi upp halv sex. I Sverige är klockan då 23.30 på tisdag kväll. Ett par timmar senare flyger vi till Peking, väntar där i två timmar och fortsätter sedan med direktflyget till Arlanda vid tvåtiden på eftermiddagen. (8-tiden på morgonen svensk tid.) 17.20 ska vi landa på Arlanda. En lång, lång resdag ska det bli. Pappa kommer och möter oss, och sen väntar midsommar hemma i byn. Kan vi inte snabbspola lite?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.