Utflykt till Stanley

Vi har hört många prata om Stanley, men inte varit där. Det var dags att ändra på det idag. Vi tog expressbussen 260 från Admiralty, och då tog resan bara en timme sammanlagt.

Stanley ligger på södra Hongkong-ön, ungefär mitt emellan Repulse Bay och Shek O. Det är ett litet kustsamhälle med kolonial prägel.

Notera brudparet som är på fotograferingsrunda.

Det finns en mysig marknad (som det inte var läge att titta närmare på just idag. Det var bara jag som ville…), en strandpromenad med fr a västerländska restauranger, och en strand.

Undrar vilken Ingeborg affären är uppkallad efter.

Mysigt och relativt lugnt var mitt intryck.

 

 

 

 

 

Det var nog ungefär 27 grader i luften och 25 grader i vattnet, lite för svalt för att bada, anser många kineser, men det är ju fortfarande varmare än sjön på vårt sommarställe, normalt sett. Skönt att ligga och plaska i vågorna. Något svalt i vinden efter badet, men på bastmattan under handduken kändes det fint igen. Däremot frös vi på bussen på vägen hem, där AC:n dundrade på onödigt mycket. Kanske dags att ha med sig något långärmat när man åker hemifrån. Inte för att det behövs utomhus, men ibland inomhus!

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.