Novemberväder

I november ska Hongkong ha stabilt och vackert väder har vi hört från många källor. Men vädret verkar inte ha hört det. Sedan mina föräldrar kom har det varit regnskurar och mulet. Trist! Under de första dagarna lyckades vi navigera mellan skurarna och klarade oss rätt bra ändå, men idag blev det bottennapp.

Vi åkte linbana med glasgolv upp till Ngong Ping på Lantau. Det brukar ju vara grymt fin utsikt och så, men vi kom in i tjock dimma efter en stund och såg INGENTING! Jag överdriver inte nu…

Tur att vi varit där uppe förut. Annars hade det varit svårt att hitta den gigantiska Buddhafiguren. Den syntes inte ens från mitten av trappan upp till den. Och när vi kom upp såg det ut såhär:

 

 

 

 

 

 

Bäst syntes Buddhan på en bild bredvid souvenirbutiken:

 

 

 

 

 

 

Bussturen till Mui Wo var fin som vanligt, när vi väl kommit ner från dimmolnet. Vi tog en promenad till Silvermine Beach fastän det regnade litegrann. På färjan till Central tog jag en lur. Sen en varm choklad på Starbucks.

På gårdagens utflykt till Kowloon Walled City Park slapp vi regn. Tidigare var där ett tätbefolkat bostadsområde som fungerade som en egen enklav, med egna regler. Detta jämnades med marken på 90-talet och parken byggdes upp istället. Läs mera här.

Det är en riktigt fin park med klassisk, kinesisk arkitektur, små gångar, fiskar i dammen, spelbord, bonsai-träd och statyer av djuren i den kinesiska zodiaken. Det enda som saknas är kanske folkliv. Åtminstone var det så igår. Men det var stillsamt och fridfullt. Tur att en förskolegrupp som åt sin matsäck i parken livade upp det hela lite.

Kowloon Walled City Park

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.