Vår vän IKEA

 

Eftersom vi saknat ett och annat i vårt nya hem behövde vi shoppa. I det stora shoppingcentret här intill är dock det mesta exklusivt, och inte rätt sortiment. Därför åkte vi idag två T-banestationer norrut till vår vän IKEA.

Huset innehåller inte bara IKEA utan också andra möbelaffärer. Det ligger precis bredvid en gammal by som har sparats. Det där med kontraster känns väldigt kinesiskt. Jag tycker det är mysigt med den gamla bebyggelsen, ett gytter av låga bostäder och blandade småbutiker som ser lite halvslummiga ut.  Det är så jag minns mina tidigare Kinaresor. I Hong Kong är det mesta mer modernt och flashigt.

Det är komiskt att saker heter som hemma. Bokhyllan BILLY, lampan LAMPA och dricksglaset VÄNLIG. Däremot har vi aldrig sett ätpinnarna ALLÄTARE i Kungens kurva.

Idag är vi med om vår första Tyfonvarning. Utanför många affärer och liknande står skyltar med ”Typhoon warning 1”. Det betyder tydligen att det finns en tyfon i närheten och man vet inte om den kommer hit eller inte. När det blir varning 3 ställs all undervisning och liknande in, och alla går hem. Vi får se hur det går med denna.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Vår vän IKEA

  1. hej jag viste inte att det fans ieka i hong kong har du en kile som heter manne.fallmankonsult.
    helsnigar sabina 🙂

Kommentarer är stängda.