Bergochdalbanor, burken, brännboll & bullar

Igår var vi heldagssociala med den kanadensiska familjen. Vi var på Ocean Park i många timmar. Nathaniel och Michael (10 och 8) hade prövat lite häftigare åk än mina killar vågat tidigare, men nu fick E & M lite draghjälp och prövade några nya attraktioner, bl a  en bergochdalbana med tre loopar. Manne blev åksjuk ett tag, men det gick över, och alla barnen hade en toppendag, eller som Michael uttryckte det ”This is the best day ever!!”.

2013 432

Vi fick följa med dem hem till Shouson hill, alldeles bredvid. De har något som liknar ett radhus där, med flera, mindre våningsplan. Oregelbundna former och väldigt charmigt. Barnen gick ut och lekte något som påminde om burken med några grannbarn, men kallades in när korvarna var färdiggrillade. Jag var helseg och lite bränd efter alla timmar i solen och allt gående upp- och nerför alla Ocean Parks backar. Barnen var också trötta, men inte ville de åka hem för det. Nathaniel berättade att han ska spela hockeymatch på skridskobanan i Festival Walk på söndag, alltså vårt grannshoppingcenter, så vi lovade att komma och heja på honom. Barnen blev lite nöjdare då det inte skulle dröja så länge innan de kunde ses igen.

Det är alltid intressant att träffa nya människor. För att uppskatta varandra behöver man inte nödvändigtvis ha samma åsikter om allt, samma utgångspunkter eller sätt att hantera livet. Man behöver bara hitta några saker som förenar, t ex den varma känsla som uppstår när man ser sina barn leka med kompisar och ha kul.

Idag har också varit en social dag. På eftermiddagen var vi på stranden i Discovery Bay på Lantau och spelade brännboll med svenska skolan. Uppslutningen var sådär, men vi som var där hade kul, och jag gjorde en varvning!! Mitt och M:s lag vann över E:s lag, och det var lite jobbigt för vissa.

Vi hade med oss badkläder, och det var nog kring 20 grader i vattnet, men barnen hade inte lust att bada och tyckte det var kallt. Man kan undra om de någonsin kommer att vilja bada i Sverige mer.

2013 445

Discovery bay är ett tjusigt område där mest västerlänningar bor, åtminstone i områdena närmast vattnet. Där finns en plaza med en hel rad uteserveringar som det såg trevligt ut att äta middag på. Området är bensinfordonsfritt. Många körde runt i små golfbilar. Man kan dock åka buss till Sunny Bay för att komma in på T-banenätet. Det andra alternativet är att ta färjan till Central, som tar ungefär 20 minuter.

2013 446Nu på kvällen kom F hem efter några spännande dagar i Norge. Skönt att ha honom hemma igen!

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Bergochdalbanor, burken, brännboll & bullar

  1. BrittInger skriver:

    Det där med att träffa nya människor är så fantastiskt. Just när man är utomlands och har andra referenser än när man är hemmavid. Jag har träffat massor med underbara människor som jag antagligen inte skulle ha träffat om jag bara befunnit mig i Sverige!

Kommentarer är stängda.