Utflykt till ön Po Toi

Igår hakade vi på SWEA:s familjeutflykt till ön Po Toi. Vi lyckades hitta rätt färja i hamnen i Aberdeen, och snart hade det kommit ytterligare ca 15 svenskar i olika åldrar, bl a kompisen L och hennes familj.

2013 020

Båtresan var lite gungig men vi hade preparerat oss med postafen, så det gick bra. Killarna stod i fören och spanade, och fick syn på flera maneter.

De spelade också 3-i-rad ett antal gånger.

2013 011

 

 

Härligt att se stränder och klippiga små öar svischa förbi. Efter en knapp timme var vi framme på Po Toi.

 

2013 026

 

 

Vi gick på upptäcksfärd och tittade bl a på några 3000 år gamla hällristningar.

 

2013 019

Sedan skaldjurslunch i restaurangen med det gula taket. Så angenämt det är när någon annan gör beställningen, och man slipper kvalen över menyn. Särskilt som vi inte är så bra på skaldjurrätter här. Nya godsaker kom in hela tiden: marinerade, grillade räkor, fantastisk friterad bläckfisk (Hur kunde det vara så gott helt plötsligt?), pilgrimsmusslor, andra små musslor med svarta-bönor-sås, och så lite stekta nudlar med curry och stekt ris med kyckling. Varsin lyxig glass till efterrätt. Allt smakade optimalt!

2013 048När barnen tröttnade på att äta och sitta stilla bytte de till badbyxor och hoppade i plurret ett tag. Själv gick jag i strandkanten och plockade några vackra, havsslipade bitar av porslin och glas. Några fina snäckor blev det också. Svårt att låta bli.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Utflykt till ön Po Toi

  1. Eva Lundmark skriver:

    Tack för sällskapet. Det var en trevlig utflykt. Håller verkligen med om att den friterade bläckfisken var en positiv överraskning.

    • Anette skriver:

      Ja, eller hur?! Det borde smaka ungefär som den friterade bläckfisk jag ätit förut, men det var ju 1000 gånger godare!

Kommentarer är stängda.