Kalas och avsked

Igår hade vi heldagskalas för Nathaniel som fyllde 11 år. Vi träffades utanför Ocean Park vid öppningsdags, och sedan åktes det effektivt i fyra timmar. E vågade sig på några attraktioner som han inte vågat tidigare. Det går lättare när någon kompis kan förklara ungefär hur läskigt det är. Det var fruktansvärt varmt redan från början, trots att det var mulet då, så när det kom en regnskur kändes det som en lättnad. Är man redan blöt av svett gör det inget om man också blir blöt av regn.

Efter regnet såg jag en man som gick runt med någon sorts fläkt i handen, riktad mot huvudet. Ganska stor var den. Sladden ledde ner i hans ficka. Det har jag aldrig sett förut!

Med frukt och glass hölls hungern stången tills vi kapitulerade för värme och trötthet och åkte hem till Nathaniels hus, väldigt nära Ocean Park.

Lillebror Michael hade ansvarat för dekorationerna, under mottot ”more is more”, och hjälpt till med bakningen. Vi fick mackor, popcorn, fruktsallad, banankaka och morotskaka. Vi sjöng både ”happy birthday” och ”Ja må han leva” för Nathaniel, och sen plumsade vi ner i poolen. Vilken lättnad för kroppen efter den svettiga dagen att bli omgiven av svalt vatten!

Tyvärr hann vi bli svettiga igen på den långa, trånga hemresan med buss och tunnelbana, för det var värsta rusningstiden, men det var det värt. Den dagen tror jag pojkarna kommer att minnas!

Tråkigt nog var det sista gången vi träffade den kanadensiska familjen, för de åker hem till Canada över somaren redan på söndag. De hade i alla fall lekt med tanken att ta hemresan över Sverige nästa sommar för att besöka oss! Trist att säga hejdå, hejdå och hejdå. Ser fram emot att komma hem och säga hej, hej och hej!

 

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.