Kalas och marknad

Idag har vi haft ett litet kalas för M, 8 år, även om födelsedagen är imorgon. Vi hade bjudit hit den danska familjen vi träffade på Tao Fong Shan, och de fick smaka…

kanelbullar

 

 

 

 

 

och tårta. Grädden var svår att vispa och blev liksom lite ojämn i konsistensen, så vi tog bara lite grädde och täckte över med mycket choklad. Det blev riktigt gott.

 

 

 

Det kändes fint att ha vänner på besök och jag kan tänka mig att vi kommer att ses en hel del framöver. E pratade en hel del med deras 12-årige son, som helst pratar engelska, så han var också nöjd. De berättade att på danska betyder kalas en riktig suparfest, och det var ju inte det här…

Tillsammans åkte vi för att titta på blomstermarknaden i Mong Kok, som de ville visa oss. Barnen lekte på en lekplats medan vi gick runt och tittade på alla blomster. Vi köpte en fin bukett rosor för ca 25 kr. Vi såg också en fågelmarknad.

Och så fanns det akvariefiskar, kaniner, katter, hundar och sköldpaddor. Alla djuren hade det väldigt trångt, och det kändes inte helt bra.

Mong Kok är ett av världens mest tätbefolkade områden. Jag antar att även djuren får anpassa sig till detta… Synen på djurs rättigheter är helt klart en annan här.

 

M kände sig besviken på att kalaset inte hade känts som ett riktigt kalas, mer som att några kom och hälsade på och fikade. Den riktiga kalasstämningen ville inte riktigt infinna sig, trots paket, tårta och godispåsar. Och det är klart att det inte är samma sak som ett kalas med kompisarna hemma, men vi gjorde vad vi förmådde för att fira honom. Nåväl, nu är han lite gladare igen, och imorgon, på den rätta dagen, ska han få fler paket. Han är också hembjuden till en kompis från svenska skolan på eftermiddagen, så jag tror att han får en fin födelsedag.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Kalas och marknad

  1. Lena & Åke Wallström skriver:

    Vi sänder stora grattulationer till M på hans födelsedag!
    Hälsningar Lena (scoutledaren) & Åke

Kommentarer är stängda.