Bibblan

Barnen fick följa med mig på körövning idag. Det fick i-paddorna också. Den kombinationen funkar.

Vi övade extra inför konserten på torsdag tillsammans med Hong Kong Womens Choir och Hong Kong Welsh Male Voice Choir. (Ett namn med för många korta ord på varandra.) Det gick fint. Manskörens dirigent tackade mig särskilt efteråt, eftersom jag hade tittat så uppmärksamt på honom hela tiden (rodnar stolt). Han var väldigt skicklig och lätt att följa. Vi hade också komp av en djembetrummis. Sånt piggar upp!

Efter repet gick barnen och jag till City Hall som bl a hyser Hongkongs huvudbibliotek. Eftersom det även finns ett äktenskapsregistreringskontor där fick vi sällskap av ett helt brudfölje uppför trapporna.

Trots att jag hade mycket svårt att förstå bibliotekariens engelska med kraftig kantonesisk brytning. (Jag tror åtminstone att det var engelska där i botten nånstans…) lyckades jag till slut fylla i ett ansökningsformulär för att få lånekort. Jag lyckades komma ihåg min adress och var jag skrivit upp mitt telefonnummer. (Att komma ihåg själva numret är överkurs.) Till slut fick jag också lånekortet, mot löfte om att jag återkommer inom två veckor med någon typ av bevis på att jag verkligen bor på adressen jag uppgett. Ska försöka lösa det. Trots detta aber kunde vi låna böcker redan idag. Max sex åt gången får man låna. Vi hittade några böcker av Dr Seuss, och E hittade en rätt tjock bok han sett en kille på svenska skolan läsa. När vi kom hem hade han nästan läst ut den. Han har inte läst så många böcker på engelska tidigare, så det är jättekul att det går så lätt nu, och att han gör det alldeles frivilligt.

Vi tog en tur med en sightseeingdubbeldäckare utan tak. När den åkte fläktade det skönt, men tyvärr stod vi stilla i trafikstockningen en del också. Vi fick se några delar av Hongkongön som vi inte varit i än, så det var ändå rätt lyckat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Bibblan

  1. Linda MM skriver:

    Lånekort på bibblan är alltid en bra milstolpe när man hamnar på ett nytt ställe tycker jag. Genast känner man sig lite mer hemma. Kul att E kommit igång med att läsa på engelska!

Kommentarer är stängda.