Vår bästa tid är nu

Vi har svensk sommar den här veckan. Sol, relativt klart, 18-25 grader och helt ljuvligt. Havsvattnet håller 17-18 grader, sägs det, och anses ännu lite för kallt för att vara badbart. Fast mycket varmare är det nog aldrig vid Västerbottenskusten där jag emellanåt tar mig ett dopp. Allt är relativt. Utomhuspoolerna öppnar inte förrän 1 april, men igår tog vi oss iväg till en simhall och simmade några längder.

I samtal med Hongkongbor har det slagit mig att det inte är en självklarhet att allas liv riktas fram mot Sommaren (med stort S) hela tiden. För mig, som svensk, är det ju så. Från och med nyår planerar man och längtar fram till ljuset och sommaren. Sen på hösten tänker man med glädje tillbaka på sommaren, kurar inomhus i det tilltagande mörkret. Njuter visserligen av förväntan och ljus i advent som riktas fram emot julen, men det är ändå Sommaren, som är årets centrala punkt.

I Hongkong anses hösten vara den bästa tiden, rent vädermässigt, när den värsta sommarhettan har lagt sig, och så tiden just nu då, innan det blir för varmt, och innan regnperioden börjar ungefär i maj. Så, det gäller att njuta av det alldeles lagoma just nu!

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Vår bästa tid är nu

  1. BrittInger skriver:

    Förstår det där med hösten som bästa tid när hettan lagt sig. Därför åkte jag just på hösten till Kina slutet av okt/nov och det var verkligen angenämt (Peking)

    • Anette skriver:

      Ja, det ska vara som bäst även där då, även om Hongkong har ett ännu mycket varmare och fuktigare klimat.

Kommentarer är stängda.