M och tunnelbanan

Sedan dag 1 har M gått in för att förstå sig på tunnelbanesystemet, och det gjorde han fort. Det finns mycket pedagogiska skyltar inne i tågen där en blinkande prick visar var man är. När man närmar sig en station där man kan byta mellan två linjer blinkar hela ”byteslinjen”. M förvarnar alltid alla i sällskapet om att ”vid nästa ska vi av” och han är den förste att ställa sig i kö på nästa perrong för att vänta på nästa tåg.

När vi skulle pröva en ny buss hem från svenska skolan i torsdags läste han på skyltarna på busshållplatsen och sa ”Den här kan vi ta, mamma, den går till North point, och sen kan vi ta gröna linjen hem åt andra hållet” ”Eller också tar vi den här bussen, då får vi ta den röda linjen och sen den gröna”.  Han är helt fenomenal.

Här om dagen tyckte han att vi skulle släppa av honom på vilken tunnelbanestation som helst så skulle han hitta hem själv. Det tror jag säkert, men jag har ingen lust att pröva…

Det måste kännas bra för en åttaåring att veta att han förstår systemet här ute i den stora världen. Särskilt som han var den som var mest ängslig innan vi åkte.

Här kan man förstora bilden och utforska tunnelbanesystemet.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på M och tunnelbanan

  1. Pernilla Gustafsson skriver:

    Kul! Gissar att han är bra på matte & problemlösning… 🙂

Kommentarer är stängda.