Bästa marknaden

Igår kväll upptäckte vi att vi hade böcker som borde ha lämnats tillbaka. Min vän Fanny hade berättat att man kan lämna tillbaka på vilket av stans bibliotek som helst, så vi prövade med det närmaste, vid Mong Kok East, korsningen Fa Yuen Street – Mongkok Road. Det var inte så lätt att hitta det mitt bland alla marknadsgator. Till slut förstod vi att det låg i samma hus som den stora matmarknaden, fast några våningar högre upp.

Vi betalade ungefär 2,50 kr i böter för de tre böckerna med utgånget datum, till en mycket trevlig bibliotekarie. Och hittade förstås genast några nya böcker. Detta bibliotek var ganska litet, men hade ett bra urval tyckte barnen.

Sen slank vi in på matmarknaden under biblioteket och tittade på alla sorters fiskar, skaldjur, frukter, grönsaker mm. Jag hade kunnat stanna längre, men inte M.

 

 

 

 

 

 

Precis intill ligger min favoritmarknadsgata Fa Yuen Street, där jag lyckats handla kläder till både mig och barnen.

 

 

 

 

 

 

 

Där kan man också köpa färskpressad juice. Idag drack jag Kiwijuice, barnen valde ananas-äpple och F carambola-äpple.

Precis i närheten finns marknadsgatan med behändiga små husdjur och på andra sidan Prince Edward Road West ligger både fågel- och blomstermarknaden.

Allt detta ligger endast en tunnelbanestation bort, från där vi bor. Det gillar jag!

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.