Hemlängtan på IKEA

Idag tog jag och pojkarna en sväng till Sha Tin för en dejt med frisören. Pojkarna var lovade en IKEA-glass efteråt, för IKEA ligger alldeles bredvid. Själv tog jag en mangojuice, och passade på att handla lite rökt lax, sill och köttbullar på samma gång. När vi stod utanför matavdelningen och smaskade  (på juice och glass, inte lax…) föll våra blickar på en TV-skärm, där IKEA gjorde reklam för svensk mat. Vi blev alldeles förstummade av bilder på händer som plockade hjortron och lingon, glada barn med bärplockare, svensk skog, syltgrytor, smörgåsbord med Jansson’s temptation och olika serveringsförslag för köttbullar (The swedish way with lingonberry jam). De var flotta nog att tala om att man också kan göra köttbullar själv!

Och givetvis drabbades vi av hemlängtan. Men ganska liten och ljuv. Om två månader är vi ju faktiskt hemma, och vi avser att njuta även av den sista tiden.

Imorgon får vi besök! Vår kära körkompis A och hennes kompis A (!) stannar hos oss till på tisdag kväll. Det ska bli sååå roligt med lite omväxling i sällskapet, och det är också roligt att få visa lite av staden vi lärt känna. Väderprognoserna ser inte roliga ut just nu. Det ska bli mycket regn och åska, men jag hoppas fortfarande att det inte blir så illa som de tror just nu. Den som lever får se.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.