Alla dessa trappor

Igår anlände svärmor till oss, och resan hade gått utmärkt! Hon hade med sig ett par ostar, rimmat/torkat fårlår, chokladkola och julkakor, så nu är det jul igen!

Idag tog vi en första tur med henne. Vi åkte först tunnelbana till Tsim Sha Tsui, sedan Star Ferry över till Hongkongön, så att hon skulle få lite Hongkongfeeling. Därefter tunnelbana från Central till Tin Hau och stora biblioteket. Aldrig förut har jag tänkt på hur många oundvikliga trappor det finns i den här stan, och jag hoppas vi inte har tagit kål på svärmors höfter och knän redan första dagen… Det förklarar det faktum att man ser så många med barn i bärsele, och så många som bär sovande barn, samt så få barnvagnar.

2012 074Vi lånade några nya böcker och strosade därefter lite i Tai Hang för att hitta en lämplig lunchrestaurang. En härlig blandning av grönsaksstånd, slaktare, bilmekaniker, plastaffärer och lunchhak. Vi vågade oss in på ett enkelt ställe och lyckades beställa något, som väl inte var det godaste på denna jord, men helt ok. (F var inte med idag, därav svårigheterna.) För att spara på svärmors ben tog vi bussen hem, vilket funkade bra. Nu har vi tagit det lugnt hemma några timmar, samt gjort pepparkakskola.

 

 

2012 079

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.